fredag 26 februari 2010

For those about to dance...

Eller när AC/DC kom till byn med go volym. En helt osannolik historia om när Australiensarna gjorde debut på scen i Sverige ( 1976 ) , närmare bestämt i Boråstrakten som pausunderhållning till dansbandet Jigs ! Detta kan nog klassas som en av de största felbokningarna genom tiderna. Tänk er själva...En varm & ljummen sommarkväll med mygg & kulörta lyktor ute i den svenska obygden och så äntrar Angus & co scen med en musikstil som är fjärran från kramgoda låtar. Det hele avslutas med att Angus, sin vana trogen , visar ändalykten för publikum i sista låten. Ett stort tack till Mark " the clitt " Evans för detta örongodis. I salute you !

3 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Det är helt overkligt?!?! Jag finner inga ord... :D

Dr.Soda sa...

He..he..Ja det är helt makalöst. Jag skrattade mig harmynt i början på programmet. Det blir en sån härlig krock när kulturknutten från P1 intervjuar en gammal tant i trädgårn om Ac/Dc. En absurd blandning av kulturkvarten & Åsa Nisse. Ac/dc va ä de med dom ? Di är svenskar i alla fall..he..he..

Tydligen så var det Ema-Telstar som bokade dem ohört till danskvällen. Scenshow direkt från Australien, med den beskrivningen har man mycket att leva upp till. Inte undra på att Angus visade röven för di danssugna.

Peter sa...

Helt makalöst bra reportage!