fredag 12 september 2008

Demografins betydelse för parrådgivning..



Men först lite ögongodis, Elisabeth Serrander , leg.psykoterapeut & även dansterapeut. Undrar hur den utbildningen är utformad ? För alla känner ju till visdomsorden " nemo saltat sobrius..ingen dansar nykter. Kanske är Elisabeth undantaget som bekräftar regeln. Doktorn skulle inte ha något emot att förbättra sin " passgång " på dansgolvet under ledning av Elisabeth.

It takes two to tango...Men vilka stilar måste man behärska för att bli legitimerad ? En eldig tango förutsätter jag finns i kursplanen, likaså den populära salsan. För som Tommy Körberg en gång skaldade : en dans är en vågrät förfrågan om ett lodrät förhållande...Men åter till danserna..


Ingår magdans ? Tas det hänsyn till minoriteterna i Sverige som utövar denna konstform eller ses det som en objektifiering av kvinnan ?
Jazzbalettens vara eller inte vara, kan man dansa balett till Dizzy Gilespie eller Charlie Parker och är det rumsrent ?
Bugg, den svenska farsoten med starkt fäste i Karlstadtrakten. Ny dans , ny chans..Är verkligen bugg definitionen på dans ?
Tryckaren, tas den på allvar ? På parketten i dag är tryckarens ABC bortglömt, ingen stil & finess som det var på folkparkstiden. Köttets lustar ger bara upphov till ren improvisation. Om Margareta Ribbing vore danskonsult skulle hon gå i taket !
Foxtrot, Quick-step & two-step. En tio-poängs distanskurs vore önskvärt enligt undertecknad.
Jänkan, den finsk-ugriska varianten är nog tyvärr en utopi..
Valsen & menuetten förutsätter jag ingår i metodundervisningen inte minst pga av alla bröllop som hållt dessa danser vid liv. En social artefakt säger ni , en parritual säger jag...Tiden rinner ut för tillfället, så jag återkommer till demografins betydelse för parrådgivningen i kommande inlägg..
Ta det piano - Dr.Soda

Inga kommentarer: