lördag 14 juni 2008

I väntan på OS..


Får vi istället njuta av svenska " soccerwives " som med sin ansiktssymetri glatt hejar på våra pojkar under EM. Detta får doktorn osökt att komma in på partnerval. Vad är det som styr våra val av partners förutom biologisk nepotism, vi väljer partners vars ansiktsdrag påminner om våra föräldrar. Tungt att höra kanske men tyvärr icke desto mindre sant. Jo kvinnor väljer män som har social status & pengar i betydligt högre utsträkning än vad män gör. Utseendet har mindre betydelse för kvinnornas val än männens, som på ren svenska skiter i om kvinnan är känd eller har en massa stålar i madrassen. Här är det viktigare att ha en snygg puma, bara hon ser attraktiv ut för hon gärna vara arbetslös & rejält på dekis.
Ja då kommer frågan skulle dessa " soccerwives " ha valt en Zlatan som går på socialbidrag och sparkar tomburkar i Rosengård eller varför inte en hetlevrad Olof Mellberg som går på " söka jobb kurs " någonstans i Sverige ? Jag låter svaret hänga i nätklykorna...
Själv är Dr.Soda mer inne på kjolstyg som har en självbild som är mer " subjektsorienterad " alltså mer intresserad av inre värden som exempelvis, självkänedom, kreativitet, emapti osv. Dessa värden kommer att bestå till skillnad mot den " objektsorienterade " kvinnan som identifierar sig med sin yrkestitel, ägodelar, sociala positioner. Den första gruppen har alltid med sig allt de behöver för att kunna känna äkta glädje. När den andra gruppen som speglar sig & jämför sig med andra " happy familys " får problem med att upprätthålla den materiella standarden har de inget kvar att falla tillbaks på. Naturligtvis utesluter det ena inte det andra men undertecknad upplever att detta inte är fallet så ofta.
Tydligen så får doktorn tänka om lite. Jag skall bli sveriges första " soccer-man " ! Har precis kikat in på sveriges damlandslag, men de är på tok för unga för mig. Det närmaste jag hittade var SVT:s expertkommentator, före detta fotbollsspelare , Anna Pohjanen ( se bild ovan ). Tydligen även med musikaliskt förflutet, det tilltalar " Il Doctore ". Hör av dig Anna så fixar jag mat & städning medans du drar in stålar till hushållet.
-You´re the cutest breadwinner i´ve ever seen...
Puss & kram från ett wolves-fan...


Inga kommentarer: