måndag 26 januari 2009

Nåt enstaka inlägg i månaden..

Så blir det för närvarande att se ut på doktorns blogg , så kika inte in för ofta för då finns risken att ni blir besvikna. Ni är förvarnade ! Jag har fått igång på Cubase, men det har varit mycket strul. Min lilla burks prestanda kommer tyvärr inte att räcka till ordentligt. Fast om man läser systemkraven på cubase & ez-drummer så skall min processor & ramminet räcka till. Men tyvärr det är en sanning med modifikation, skall man slippa digitalknaster på inspelningen måste man ställa buffersizen megastort. Vilket gör det omöjligt att lägga VST-instrument utan en fördröjning på ett ljusår. Och då kan man ju ej använda programmen som man har tänkt. Ungefär som att köpa en bil, fast du kan köra endast två mil innan du måste tanka. Jag tycker att Steinberg skall fastlå vilken bufferzize som krävs för att det skall funka utan knaster. Då kan man ju själv ta ställning till köp eller inte. Nu fick man lära sig den hårda vägen, cpun och ramminnet hade mer än 50 % kvar, ändå blev det audioknaster. Jag trodde att det dök upp först när belastningen närmade sig maxgränsen. Men i praktiken så är det tydligen annorlunda.

Det är samma sak när de säljer Vista till datorer med en gig i ram och integrerat grafikkort. Grafiken tar 211 mb och då blir det endast 789 mb kvar. Och det tar vistan själv. Det är knappt så man kan surfa, för att inte tala om nedladdning, inspelning, uppspelning. Hur kan man sälja en dator som knappt går att använda. Men " money talks ", Vistan skall påtvingas till var och en till varje pris. Ja här sitter jag och bloggar om datorer, undrens tid är tydligen inte förbi. Ja vi avslutar med lite på nöjeskontot, det är roligt vad folk gör med sin fritid. Att lägga in de här komentarerna från Ernst-Hugo, Sven Wollter gör man inte på en kafferast.
http://www.youtube.com/watch?v=zM9PF9-Wtys

See you, when i see you...

2 kommentarer:

Z sa...

Köp en Mac.
/Z

Dr.Soda sa...

Ja du har tyvärr rätt..Man skulle ha haft en Super-Mac i sin ägo. Men plånboken styr, så man får dras med PC & Vista eländet. Det käkar ramminne som en utsvulten kanin...