fredag 9 januari 2009

Stjärnornas krig på Moulinsart...



Ja det har skrivits & bloggats mycket om senior-såpan " stjärnorna på slottet ". Tv-trams i sin enkelhet, en public service för de äldre tittarna som har en relation till de åldrande kändisarna. Har avstått att titta på eländet, men såg av en slump ett avsnitt igår afton. Likheterna med Tintin är slående och många och som beteendevetare skrattar man gott åt personligheterna.


På bilden ovan syns Staffan Scheja ( Herr Wagner ) , en tillbakadragen herrre som tränat skalor sen 5-års ålder. Bredvid honom Kerstin " Bianca Castafiolen " Dellert som när som helst kan bryta ut i sång. Utseendemässigt så är Gardell en glosögd kopia av Tintin himself. En äldre och något mer avspänd Haddock är Loffe som provat på det ena och det andra i njutningsväg. Inte bara Loch Lomond där inte. Den korekta primadonnan som vill att alla skall ha det bra, Schollin är det enda undantaget från serien.
Ja igår var det Herr Wagners dag, hur löjligt som helst. Precis som på Lekis när lille Pelle har sin dag och tar med en leksak som han vill visa upp för de andra. Naturligtvis blir Anton ledsen och sur när inte han får vara med och bestämma. Så var det i gårdagens avsnitt. Scheja ville få till en stråkvartett med de fyras gäng, muntra musikanter. Det uppskattades ej av lille Tintin. Han blev sur & kinkig ! Gardell fyrade av sitt tunga artilleri redan vid frukost. Om syftet var att provocera eller om han saknar social kompetens är inte intressant. Till Kerstins Dellerts fasa berättade han om en vän som kunde suga av sig själv, han ville föreviga det på bild så därför besökte han en känd fotograf i Stockholm. Gardell spelar mycket på fördomar om heterosexuella. Själv lider han tydligen av heterofobi då musikpedagogen skulle visa Jonas lite stråkföring inför kvällens uppträdande var måttet rågat...
- Du tar i mig nu ! Känner du mig !? Jag känner inte dig !!
Det var faktiskt hur kul som helst, jag skrockade i soffan likt Loffe, he...he..
Några toner senare var det ej så muntert, en uppenbart irriterad Gardell smög ifrån sin castafiol och såg ut genom fönstret..
-Titta, Scheja får massage !!
Där ute låg Staffan i finaste badrocken och blev insmörjd i en lotion av en fin Chickadona. Detta föll inte väl ut hos Jonas. Väl uppe på kammaren igen fick Staffan sig en rejäl utskällning.
- Du har smitit från oss ! Du snackar om integriret och förnedrar oss på detta sätt...
Tintin tog till flykten och sprang ut i körsbärsträdgården och surade.
Ja vad skall man säga, men jag skrattade högt flera gånger. Det är nästan som man vill se det sista avsnittet. Då är det Jonas dag " yippee " ! Fast de andra kommer nog snällt att dansa efter hans pipa. Eller gör Herr Wagner en kupp ? Försöker Dellert omvända Gardell sexuellt ? Lägger Loffe syra i Jonas La Garonne ? Missa inte det sista spännande avsnittet på lördag !!

4 kommentarer:

Peter sa...

Hehehe...skarpt uttryckt av doktorn där. "Chikadona"...

Dr.Soda sa...

Ett uttryck som jag & professor Kindström brukar frottera oss med..

Anonym sa...

Ja då har även du drabbats av ett avsnitt ur divalitets träsk och gjort ett lysande blogginlägg om de avdankade kändisarnas mane´r.
Jag såg ett halvt med Loffe...tills gnället började om det "kremerade baconet".
Nej snälla Doktorn jag klarar inte den typen av program så jag avstår Lördagens avsnitt, jag utgår...
Ha det bra..

Dr.Soda sa...

Man tackar för berömmet ! Det verkar gå utför med doktorn, var in och såg på Loffes-dag på svt-play. Han var inte nöjd med nåt minsann, dåligt portvin & kremerat bacon. Skulle vara kul om nån av " stjärnorna " skojade till det lite och bjöd på Burger King. Have it yor way Bianca Castafiolen...