fredag 17 april 2009

Absolut Party !!

Det är är en formulering som ofta används av div usla coverband. De försöker övertrumfa konkurenterna med uttryck som : 110 % ös, Maxade coverhits, Super Party. Sen när man lyssnar på eländet faller det platt som en pannkaka. Samma låtar av olika band, det enda som skiljer är framförandet, falsksången, de ostämda gitarrerna, div förinspelade instrument. Samt de pekorala tillropen om hur mycket det skall rockas, ösas , dansas och vilket jävla party vi skall ha ikväll !!

När man hela tiden måste pepeka vilket party det är just i kväll, just på detta uteställe.
- Hejsan Bollnäs, ni är underbara !!
Ja då är det inte mycket till fest enligt mig. Let the music do the talking and shut up and play your guitar.

Sen har vi alla underfundiga namn på orkestrarna. Redan på detta stadium skall det bankas in vad det är frågan om. Man vill ju ej gå och titta på ett band som lirar originalmusik. Det vore ju för jävligt, pengarna i sjön. Men vi kan sitta lugnt i båten med bandnamn som..
Partaj-bandet, Partynissarna, Partypolarna, Take-Cover ( ja visst gör man det, långt från scen vid barddisken ), Under-Cover. Cover my ass säger Dr.Soda ! Som ni ser är uppfinningsrikedomen & associationsförmågan enorm. Bandnamn som Kustbandet, Nagelbandet framstår i dessa sammanhang som litterär prosa. Man är så trött på det här påtvingade partyt !
Den usla musiken med de glada tillropen skall köras ner i halsen på en som en ljummen fatöl efter bäst före datum. Jag skall tametusan starta ett band som heter. Anti-Cover!
Vi skall spela glada covers av Joy Division. Och jag har redan inköpt en snygg hatt i Wayne Hussey stil. Ni tycker nog att doktorn är en surkart nu. Men jag partajar gärna. Lyssna på detta klipp från tuben. Då snackar vi party, om orkestrarna skulle kunna uppbringa 5 % av denna partyfaktor. Ja då dansar Party-Soda...ALL NIGHT LONG !!

http://www.youtube.com/watch?v=nMO37phmVyI

Inga kommentarer: