onsdag 8 april 2009

Sol till Påsk...


Och solarna står även som spön i backen i detta klipp. Bengt " in vino veritas " Frithiofsson är alltid en källa till glädje. Inledningsfrasen " good morning wine-lovers " är en bearbetning av Leif " smoke-rings " Anderssons välbekanta uttryck. Eftersom påsken står för dörren så tänkte doktorn inhandla lite nattvardsvin och varför då inte ta hjälp av en auktoritet på området. Det står mellan två stycken boxar. Bengan säger inte vilket vin som passar bäst till Fruksoda och slänger sig inte i onödan med fackuttryck som för en lekman betyder nada. Hans motiveringar till köp ligger mer i doktorns linje:
Den franska " Fumes Blanche " : Absolut toppbäst
En sydafrikansk Chiraz : Det är bara att köpa
Svårt val, får nog slå upp " toppbäst " i svenska akademins ordlista. Det kanske framgår där om det är den högre graden av beröm. Kanske skall man ta Chirazen istället ? Den som har lever får se..Glad Påsk ! http://www.youtube.com/watch?v=sOT_0e51H_c&feature=related

3 kommentarer:

Peter sa...

"Åhh...de e bara å köpa". Som en parodi med Henrik Dorsin...

Mia sa...

Glad Påsk på dej Doktorn.
Vin(tern) rasar ut ur våra boxar,
glada sjunger vi vår julesång.
Sivan hon rastar sina taxar,
maken efter så med vinglig gång...
Hurrrra.
(Ibland då blir jag så poetisk att andra gråter)

Dr.Soda sa...

Man tackar, lite vacker prosa till påsk är man inte bortskämd med. Du som var en sillfantast, hoppas att byttan är välfylld och att kråset smörjs ordentligt.
- Länge leve påsken, hipp..hipp..