torsdag 28 maj 2009

Fredagsmys med Gunnar Hökmark...









Det nya "arbetarpartiet" Moderaterna har förstått att vägen till vissa mäns EU-röster går via magen. Men det är ingen tråkig truckermat som pytt i panna eller stekt falukorv som mästerkocken Hökmark bjuder på. Ingen matpopulism som lövbit & strips med bearnessås. Inte ens en midsommarflirt med sill & nubbe för att fiska röster. Nej det är en man med integritet både i köket & i Bryssel. Höken står för förnyelsen inom partiet, en näringsriktig & kalorifattig estnisk fisksallad står på agendan. Gunnar har varit en kontinental föregångare länge, men inte fått gehör. När Bo Lundgren sänkte skatterna för att få potatisgratängen billigare på den närliggande restaurangen hade Hökmark bulgur & cous cous i matdosan. Det sågs inte med blida ögon av gammelmoderaterna och begreppet svångremspolitik blev ett faktum. Höken har stått upp på barrikaderna, kämpat mot partipiskan och tagit strid för sina kulinariska rättigheter !











Cookalong med Höken är redan nu en given tittarsuccé ! Hökmarks engagemang för de baltiska staterna lyser igenom i matlagningen. Ett nyktert alternativ till Moberg som serverar vin till bordskumpanerna. Här spolar vi kröken med Höken ! Istället för div vinpavor pryds diskbänken med Eu-flaggor. Vi snackar vuxenmys på hög nivå. När man ser dessa klipp & gemytet som de bägge moderaterna bjuder på, ja då är det inte roligt att vara singel.





Förnyelsen inom partiet märks tydligt med valet av lök. Borta är den gamla unkna sliverlöken. Som det anstår ett arbetarparti används istället röd-lök. Den röd-gröna röran har aldrig smakat så gott. Vissa påstår att kritikerna får ytterligare " lök på laxen " i och med Hökens uttalande: Det finns dom som gillar bidrag även i Sverige....





Hökens tunga och observation är lika vass som förskäraren han så ledigt använder när löken skall hackas. Han vågar säga som det är. Hur många är det inte som uttnyttjar systemet på de hederliga skattebetalarnas bekostnad. Det finns många arbetsskygga som glider omkring på en räkmacka när de inkasserar ersättningen på 65 % inom aktivitetsgarantin. Hur många soffliggare är det inte som skrattar hela vägen till banken tack vare den höga ersättningen från A-kassan. Och alla simulanter som blåser försäkringskassan på stålar. Dags att stämpla ner nu och det gör Hökmark med den äran.




Gör som Dr.Soda slå ett slag för solidariet och kryssa Höken i EU-Valet !




Men nu skall vi låta oss smaka, det vattnas redan i munnen. God spis vänner & fränder...



http://www.youtube.com/watch?v=BI31XTJmv7A&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=L_tGrqQYqs0

http://www.youtube.com/watch?v=hTQCthnVBW8&feature=related
















































































Inga kommentarer: