tisdag 26 maj 2009

Woody Allen som neurotisk spermie...

Ja vissa kvinnor tror att vi män bara kan leverera på beställning när det gäller älskog. Men det är mycket som skall klaffa bla så måste sabotören samvetet ( en präst ) låsas in om det gäller en utomäktenskaplig förbindelse. Woodys spermiepolare är för övrigt väldigt lik Micha Gabay, bla annat känd från Lasse Hallströms rulle " Jag är med barn ". Kolla själva.....

http://www.youtube.com/watch?v=ZNpHqA9EKHI&feature=related



Appropå på Woody så kikade jag på trailern till hans senaste film där Larry David spelar sig själv & Woody i ett och samma paket. Tyvärr så ingav det ej några större förhoppningar. Woodys bäst före datum har nog tyvärr passerats. Det är 10 år sen hans sista bra rulle kom ( Dur & Moll-1999 ). Men hur många manusförfattare, regissörer & skådespelare kan visa upp en sån diger meritlista som Mr.Allen ? Man bilr sugen att ha en woody-wekeend i tv-soffan. Men många av filmerna finns ju inte att hyra i Borlänge. Det är inte många som har den goda smaken att uppskatta neurotiska relationsdramer här inte. Och Woodys filmer avnjuter man bäst i kvinnligt sällskap med lite myspys och god plockmat. Återigen så skulle man bo i 08-land...



Dr.Soda avslutar med att lista 17 filmer ni bör se av Woody innan ni tar på er träfracken :



1. Play it again Sam

2. Everything you wanted to know about sex ( but were too afraid to ask about )

3. Annie Hall

4. Manhattan

5. Stardust Memories

6. Zelig

7. Broadway Danny Rose

8. Hannah and her sisters

9. Radio Days

10. Små & stora brott

11. September

12. Fruar & äkta män

13. Manhattan murder mystery

14. Kulregn över Broadway

15. På tal om Afrodite

16. Harry bit för bit

17. Dur & moll

Vill ni läsa om Woodys filmskapande så rekomenderas denna bok, Woody om Allen av cineasten Stig Björkman. Jag hade turen att hitta den på bokrean i Borlänge för ynka 10 bagis för några år sen, rena fyndet !!

http://www.boktips.net/index.php?p=8&showtip=993

4 kommentarer:

Peter sa...

Intressant Woody-lista! Det är många jag inte sett. Synd att den nya med Larry David inte verkar hålla riktigt. Men nog är väl Matchpoint en post-99 Allen som håller? Det tycker Scött.

Dr.Soda sa...

Woody leker franska kort i engelsk miljö ang MP. Den är ok för att vara en senare produktion. Men den håller inte klassen i jämförelse med tidigare rullar tycker Dr.Soda. Nej, det är game,set & match för gamle Woody.

Just nu är jag sugen att se om Manhattan Murder Mystery. Alan Alda får dras med sin bättre hälft, Diane Keaton, som är övertygad att grannen tagit livet av sin fru. Men den har du väl sett ? Du har ju flyt du, i stockholm finns ju full collection med Woody om man vill hyra upp sig på nån godbit. Varför inte Harry bit för bit ?

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Dr.Soda sa...

Vassegod...