fredag 14 september 2007

På V.I.P läktaren...

Ja i riksdagen sitter han, på V.I.P läktaren. Har han plankat in månne ? Nej han har fått en fribiljett av vissa väljare, Peter Eriksson miljöpartiets språkrör. Han medverkade i gårdagskvällens " Argument " ang miljöpartiets senaste partimotion om jämställdhet, ett förslag till ändring i våldtäktslagen. Dessa rader är ur Peter Erikssons blogg " stoppa våldtäktsmännens fribiljetter " :
- År 2005 ändrades våldtäktslagen och tanken var att det skulle bli en vidare bedömning av begreppet hjälplöst tillstånd. Detta kan en kvinna befinna sig i av olika anledningar när hon exempelvis inte gör motstånd mot en våldtäkt. I dagens lagstiftning krävs annars att kvinnan tvingats genom hot eller våld, dvs att hon gjort motstånd -

I nästa stycke skriver Peter att: Enligt de senaste siffrorna leder 4 av 5 våldtäksförsök inte till åtal.

-Är det inte konstigt att peter inte skriver om de faktiska förhållandena om varför 4 av 5 våldtäksförsök inte leder till åtal......NEJ !
- Är det inte konstigt att peter säger att kvinnors utmanande klädsel " exempelvis kort kjol " är en belastning för dem i domstolsförhandlingarna, trots att han aldrig varit på ett våldtäktsmål i rätten....NEJ
- Är det inte konstigt att i en partimotion om " jämställdhet " att ingen notis tas till att de finns oskyldigt anklagade och dömda gärningsmän...NEJ ( naivt av doktorn att tro att jämställdhet inbegriper båda könen ) .
- Är det inte konstigt att peter bara refererar till brottsmål i bloggen som bara stöder hans resonemang...NEJ
- Är det inte konstigt att Herr.Eriksson inte tar tilfället i akt och välkommnar den information och sakkunskap som advokaten, med sin 25-åriga erfarenhet innehar från dylika brottsmål. Och med den i bagaget verkligen försöker att få till en partimotion som ser till de kvinnliga och manliga offrens sida...NEJ
- Är det inte konstigt att peter visar sån motvilja att höra om varför 10 av de nuvarande 18 stycken anklagelserna i Gotlands län ang våldtäkt inte leder till åtal...NEJ ( ytterligare naivt av undertecknad, jag trodde för ett tag att han stod på kvinnornas sida )

Vi har sett det och hört det förut åtskilliga gånger, okunniga politiker som saknar självinsikt och självkännedom ( det första steget till intelligens ) . Ståndpunkten är redan klar, ingen diskurs överhuvutaget. Populistiska budskap för att fånga röster, själva problemet är av sekundär betydelse. Selektiv informationssökning, endast det som stöder hypotesen tas med. Och på vems bekostnad sker det, jo på vår, samhällets, männens och kanske framförallt kvinnornas !

- Är det inte konstigt att doktorn inte har förtroende för politiker och blankröstat vid de flesta kommunal & riksdagsval....NEJ
- Är det inte konstigt att doktorn tänker lista de fem snyggaste riksdagsledamöterna i sin nästa blogg...NEJ ( om politikerna satt ribban så lågt i samhällsdebatten, tänker inte doktorn vara sämre...) .

Till next time, simma lugnt.....

Inga kommentarer: