måndag 31 augusti 2009

Polarchocken !



För ett par timmar sedan utspelade det sig ett stycke svensk tv-historia, ett medialt internskämt som den ouppmärksamma tittaren gick miste om. Att den politiska reporten KG-Bergström kastat in handduken och lämnat över debattpinnen till yngre förmågor känner alla KGB-fans till. KGB var ett av alliansens öknamn på norrlänningen. Att KGB länge närt musikdrömmar känner bara den innersta personkretsen till. Och då spelar inte KG andra fiolen utan kläder sig väl i ledarrollen, dirigentdrömmarna har blivit verklighet. Mr. Bergström dirigerandes " Solsbury Hill " på Polarprisgalan. Han dyker upp med sin inlevelse mot slutet av låten, ett hastigt klipp, en kort sekund med en KGB som släpper alla tyglar. Det kanske kan tyckas lite politiskt korrekt att dirigera en polarprisvinnare som Peter Gabriel. Visst hade vi hellre sett Bergström dirigerandes Sibelius, Stravinsky eller Schuman med Radiosymfonikerna. Men som både fan av KGB & Gabriel, gläds jag och bådas vägnar. A marriage made in heaven. KG Rules...

http://tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1171802

2 kommentarer:

Peter sa...

Heheheahaha....ujujuj...det var roligt. Maestro Bergström. Annars var det ju en otroligt larvig gala. Den där oscar-wannabe voicovern..."please welcome our hostess Pettra Norrdlond..."

Dr.Soda sa...

He..he..Maestro Bergstrom. Ja galan blir fånigare för varje år som går. Anders Borg & Herman Lindkvist sitter i publikum, vad har de gjort för svensk musik ??

Och samma voiceover nisse dyker upp direkt när det skall vara en jänkare i svensk-tv. Det är samma nisse som Killing-gänget använde i Rehlinrullen. Börjar bli samma fenomen som på 70-80 talet när den här korta jänkaren blev inkallad direkt när någon från andra sidan Atlanten skulle porträtteras i svensk film. Vi har snackat om han förut, kommer ej ihåg hans namn. För övrigt så tyckte jag att Gabriel var riktigt sympatisk, han var riktigt rörd vid tacktalet.