fredag 13 mars 2009

Den cyniske vinnaren...


Nu skall vi bege oss tillbaks i tiden då söndagarna spenderades hos Herr.Hedström i Forssa. En fritidsgård för bakfulla ungdomar som precis kommit ut i vuxenlivet. Det var en av dessa söndagar då den cyniske Dr.Soda blev överbevisad och vann en storvinst. En lyxweekend till London.
Hos Hedströms pensionat var det mer än fullbelagt och stämningen var ej i korrelation till bakfyllan. Alla var uppåt & energiska värre. Anledningen till detta var att man snappat upp tävlingsformulär, 200 resor till skivsamlarnas Mecka ( London ) stod på spel. Tio kunskapsfrågor om London samt en slogan på åtta rader var uppgiften. Tävlingsarrangör var Marabou. De åtta raderna skulle innehålla fyra valfria marabouprodukter och skulle passa till melodin " Imse vimse spindel ".
Ja kunskapsfrågorna utgjorde inget större problem, de flesta av oss hade ju besökt London mer än en gång. Men så var det ju det här med kreativiteten, en slogan. Ja alla skaldade för fulla muggar, utom undertecknad.
- Det är ingen som kommer att vinna ändå...
Skulle ha varit kul att läsa alla tokiga infall som dök upp. Chokladsorter som inte sett dagens ljus på åratal fick plötsligt liv igen. Dubbelnöt, Rom-Russin, Halvnöt. Helnötterna trodde på fullt allvar att de skulle ha en chans att vinna en resa. Ja...ja..efter ett tag tröttnade jag ur på det hele och åkte istället iväg till en god vän, som jag fick anledning att tacka senare, Jan-Erik Liljeström.
När jag klev in hos det Liljeströmska residenset på Åkertegsgatan 7 möts jag av en uppsluppen J-E.
- Du, man kan vinna en resa till London !!
- Ähh, va fan. Håller du på med det där också. Ja..ta hit ett tävlingsformulär då.
Kunskapsfrågorna hade vi ju redan kollat upp, så det var ju inga problem. Men det var ju detta med en slogan. Åtta rader, fyra sorters choklad, till en melodi av imse imse spindel. Jag frågade Jan-Erik om han hade två rader som han ej skulle använda, så man kunde bygga på nåt. J-E var tillmötesgående och gav mig två inledningsfraser som han tydligen inte tyckte höll måttet.
- Imse vimse spindel letade efter mat, fann något bättre en härlig gräddnougat...
Ja den unga Dr.Soda fyllde på med sex stycken rader till, dessa strofer har jag naturligtvis glömt.
Typ tre månader senare dök ett kuvert upp i brevlådan, direktreklam från Marabou ?
- GRATTIS, du är en av de lyckliga vinnarna till Londonresan !
Jävla vilket liv det blev på de andra entusiasterna..( undantaget J-E då )
- Va faan, skickade du in ? Hur kunde du vinna ?
Ja tydligen föll min hjärnkapacitet och Jan-Eriks geniala två rader juryn i smaken.
Det blev en en lyxweekend i London. Där avnjöt jag bla en kraftigt berusad Shane Mcgowan i The Pogues på Wembley Arena. Nattklubbsbesök på Tottenham Court Road. Men surt sa räven om rönnbären, ett år senare blev vinstskatten ett faktum. Restskatt som tvingade mig att ta lån för att kunna betala kalaset. Det kulminerade i en låt, som finns utgiven på vår skiva med Watertouch, vals för restskatt. Och melodin är ej den samma som imse vimse spindel letade efter mat , fann något bättre en härlig gräddnougat....

2 kommentarer:

Peter sa...

Bra inlägg där! Mer sånt.

Dr.Soda sa...

Man tackar hjärtligt för komplimangen. Hade man lite mer energi så skulle man kunna tota ihop lite mer i denna stil. Alt om man fick jobb som krönikör på nån blaska, finns jäkligt många usla krönikörer runt om i Svedala.