måndag 23 mars 2009

Sökord på bloggen..

Kunde inte hålla tassarna borta från bloggen, jag skulle behöva ägna dagen åt lite andra göromål. Men jag var inne & kikade på " recent key-word activity " och lade märke till denna godbit..
- Simulera förkylning

Det skulle gå stick i stäv mot min yrkesproffesion om inte jag svarade på detta . Ett rop på hjälp, en anställd som skickar ut en nödboj med en klen förhoppning om att någonstans där ute i cyberrymden finns svaret. Skriet på hjälp kom från simulanternas högborg : SSAB , närmare bestämt från underhållsavdelningen. Underhållet består mest av att de göder sitt underhudsfett med allehanda muffins & rulltårtor. Men som gammal simulant kan inte Dr.Soda motstå att beskriva hur du simulerar din förkylning på bästa sätt. Håll till godo alla arbetsskygga.

1. Eftersom dilemmat var förkylningssimulering så finns ej Luther på axeln. En förutsättning för en bra simuleing.
2. Den andra axelmakten " jante-lagen " skall man dock ta vara på. Du skall inte tro att du är förkyld lyder den. Det skall man visst det. Den självuppfyllande profetian skall inte underskattas. Ju mer du klagar inför dina arbetskolleger & ju mer du tycker synd om dig själv, desto sämre kommer du att må. Kropp & själ hör ihop., enkel mattematik.
3. Hur förställer man kroppen rent fyskiskt för att uppnå de önskvärda symptomen ?
Befinner man sig redan på arbetsplatsen, närmare bestämt SSAB. Finns hjälpen nära till hands. Gå till närmaste verkstad, dra ett par linor järnfilsspån som går direkt upp i hippocampus. Där skickas sedan signaler ut till tårkanalerna. Ett niagarafall kommer att uppstå inom kort.
4. Snuvan kan dock ställa till det, finns för närvarande ingen bra lösning på det. Forskningen har tyvärr åsidosatt detta. Men håll näsduken högt så att chefen ej ser att du simulerar, skulle en förestående inspektion av näsduken komma i fråga kan man alltid ta lite Karlssons klister och smeta in. Perfekt till både färg & substans. Det är mången förman som gått på den minan.
5. Det bästa sättet att simulera hosta är att ta ett par teskedar sågspån till kaffet. Det ger önskvärd effekt redan efter att par minuter. Se till att försvinna från arbetsplatsen ganska kvickt dock eftersom symtomen förvinner inom 30-45 min.
6. Sjukskrivning från hemmet är dock att föredra. Och gör nu inte den klassiska missen att prata själv med arbetsgivaren. Se istället till att din bättre hälft tar telefonen. Kvinnan är betydligt mer trovärdig för en arbetsgivare än män i detta fall. Skulle det nu vara så att just du är kvinna och lever med annan kvinna så skall du inte låta hon ta luren. Jämställdheten i detta fall har tyvärr mycket att önska. Du är redan i arbetsgivarens ögon misstänkt simulant pga av din sexuella läggning. Det samma gäller för män som ingått partnerskap. Claes Borgström lobbade för denna fråga intensivt under sin tid som JÄMO, men fick tyvärr inget gehör.

Jag hoppas att min guide kan vara till nån hjälp för alla simulanter där ute. Lycka till....

2 kommentarer:

Peter sa...

Det är bra att doktorn inte kan hålla tassarna borta ifrån bloggen. Jag tycker dina inlägg bara blir bättre och bättre. En s.k. bloggopaus nu skulle göra bloggosfären till en tråkigare plats. Intressant att sökningen om att simulera förkylning kom ifrån SSAB. Vederbörande sökare räknade nog inte med Statcounters allseende öga...

/Scött, the black page

Dr.Soda sa...

Man tackar ! Ja inläggen har i alla fall blivit lite längre, men jag tycker att jag haft en liten peak på slutet. En liten språkförbättring har man även kunnat skönja bland alla stavfel & särskrivningar. Fast inte så konstigt kanske, precis som med guran ju mer man spelar desto bättre blir det. Fast nu får vi se hur jag hanterar stress, nu känner man ju pressen från den svarta sidan..Puuh...