måndag 9 mars 2009

Godisarna...

Kommer ni ihåg Godisarna ? The Goodies, klassisk brittisk humor. En blandning av Benny Hill & Monty Python. När doktorn var ung så ville man ha godis var eviga dag ! Kolla in dessa klipp..

http://www.youtube.com/watch?v=zjX1kpUP0Hg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UxvlMP7rAfY




3 kommentarer:

Ingemar sa...

The Goodies bland mina favoriter, galna, roliga, vilda, och så fullkomligt på skoj man kan önska. Somliga kritiker gnäller om slapsticken, men dels är det inget fel på slapstick (det är faktiskt inte alls enkel humor att göra) och dels så är Goodies mycket mer än slapstick. Jag har alla DVD'er, och ar samlat på mig vad mer jag kunnat hitta.

Dina klipp, från episoderna "Kitten Kong" och "Hype Pressure", är två av mina favoritavsnitt (straxt efter "The Movies" or "Gender Education").

Dr.Soda sa...

Så fint besök på bloggen denna eftermiddag ! Inte visste jag att du var en sån godis-fan. Fast nog har jag sett dig smita iväg från butiken för att stilla ditt sötsug. Inget fel på slapstick, bara det är bra utfört och det gör ju The Goodies med den äran. Din humor & filmsmak håller god klass min käre Ingo. Synd bara att det skall fallera på den här amerikanska orkestern, vad hette de nu ? The Brandys ?

Ingemar sa...

Min smak står jag för, andra får stå för sin. Goodies passar mig fint. Amerikansk musik? Tja... Tom Lehrer, Frank Zappa, Bootsy Collins? För att nämna några som på olika sätt är nån slags musikaliska motsvarigheter till Goodies-humorn. Det är så härligt med folk som kan vara lite galna utan att bara vara grova.