tisdag 10 mars 2009

En fransos på styva linan...


2009 års Oscars vinnare i dokumentärklassen, Man on Wire är inget för oss som lider av " vertigo". En vitlöksdoftande fransman hade gett sig snigeln på att gå på lina i The Big Apple, närmare bestämt mellan de forna tvillingtornen. Ungefär si så där en ja ca 450 meter ovanför marken. Han hade medhjälpare från båda sidor Atlanten, både baskerprydda landsmän och pårökta jänkare. Och tillsammans hjälps de åt för att genomföra den , enligt många, mest spektakulära & konstnärliga kupp genom tiderna. Efter adrenalinkicken fördes Phillipe Petit ut från bygganden med poliseskort. Efter ett samtal med psykologen släpps han fri ut på New Yorks gator. Uppståndelsen är stor utanför polisstationen och ett kjolstyg griper tag i han direkt.
- Jag följer med dig överallt, jag gör precis vad du vill !
Ja efter lite äventyr på höjden ville fransosen koppla av med lite älskog på tvären så att säga. Sagt och gjort de bokade ett hotellrum och han fullbordade sin vistelse med ännu ett klimax.
Nu är det doktorn som skall övervinna sin akrofobi ! Jag spänner upp ett par kvistfria två tum/fyra plankor mellan Dagnyhusen i helgen. Antingen hamnar jag i minneslunden eller så blir det lite " satin-sheet action " på Hotell Borlänge. Den som har lever får se...

Inga kommentarer: