lördag 6 december 2008

Alliansen & Arbetsförnedringen..

Tillsammans hjälps de åt med att stoppa huvudet i sanden. Strutsprincipen står högt i kurs och har sedermera utvecklat sig till strutsprestigen. Likt alkholister förnekar de det verkliga problemet när det gäller arbetslösheten. Det är tämligen enkelt, det finns för få arbetstillfällen. Och det kommer aldrig att finnas jobb till alla ( trots alla brandtal ). Som alla ekonomer med självaktning vet så måste arbetslösheten ligga som lägst omkring ca 3 %. Allt enligt " NAIRU " : Non acceleration inflation rate of unemployment. Dessa 3 % är inflationsbekämpare som får betala för allas välfärd genom en usel pension på ålderns höst.







Men nu tar regeringen nya tag ! Nästa år satsar de 8,3 miljarder på jobben. Jag läste nyligen på svt-text vart pengarna skall läggas. 3,5 miljarder skall satsas på, håll er i nu....Förstärkt coaching och aktivitetsåtgärder inom arbetsförmedlingen. Ja...ja..De arbetslösa har så dåligt självförtroende, det är därför det ej finns jobb. Om vi tänker positivt och får rätt " coaching " då helt plötsligt dyker jobben upp ! Som ett brev på posten finns det helt plötsligt abetstillfällen till var och en ! Naivt av doktorn att tro att det kanske hade med lågkonjukturen att göra.





Begreppet " coaching " är nog bland det fånigaste AF någonsin lobbat för. Här buntar AF ihop alla arbetslösa till en grupp. Svart & vitt skall det vara, den enkla slutgiltiga lösningen är coachingen för alla som står mellan två jobb. Man behöver ej ha läst psykologi & sociologi som mig får att förstå det absurda i deras utövning. De använder sig av den så kallade " stämplingsteorin ". Man förutsätter att alla arbetssökande behöver coaching. Indirekt säger man då att alla individer behöver hjälp med sitt jobbsökeri. En som behöver hjälp är oförmögen i något avseende. När du gång på gång får höra att du behöver hjälp, börjar du till slut agera därefter . Ja..jo jag behöver nog hjälp, det är mig det är fel på. En synnerligen bra coaching minsann ! En arbetslös som mår pyskiskt dåligt blir nog väldigt aktiv att söka jobb. Jo tjena..



Förutsättningen för detta resonemang lever kvar i 80-talet. Då fanns det vissa få arbetslösa som inte hade någon lust att jobba utan var hemma med en hyfsad stämplingsinkomst. Men det är 20 år sen, vakna AA !


Om inte dagens 65 %, som gäller inom aktivitesgarantin, av en tidigare inkomst med tak är nog incitament för att söka jobb....Ja då vete tusan vad som är det. Tack vare detta ser vi en helt ny grupp socialbidragstagare. Men ingen vågar opponera sig. Inte så konstigt med tanke på att de arbetslösa är i en beroende ställning ekonomiskt. Avstängning lurar bakom dörren. En stigmatisering av arbetslösa är tydligen synonymt med nya arbetstillfällen. Dags för Alliansen & Arbetsförmedlingen att flytta sin verksamhet till Sahlins Struts. Där kan de ruva på nya heta åtgärder för alla inflationsbekämpare...



Over and out from Dr.Soda

Inga kommentarer: