onsdag 17 december 2008

Hej, det är Robert här...


Plant..tillsammans med en något yngre och mer viril Dr.Soda ( bredvid Robban ) under toupè-perioden. Herrarna bakom är Per " Aston Villa " Andersson & Jan-Erik " Anekdoten " Liljeström. Kortet är från den tiden när man vallfärdade till London och sprang på skivbörsar dagarna i ända. Man fyndade så det stod härliga till, bla trippel-liven med ELP för 10 bagis. Vi sprang på eller rättare sagt sprang in i Robban vid Notting Hill Gate. Vi satt och mumsade på en fralla när någon, vilket det naturligtvis råder delade meingar om, observerade rockikonen spatserandes på gatan utanför. Ja det var i alla fall jag som sa..:
- Det ser ut som Plant som går där ?
En annan i sällskapet sa : He..det ser ut som Styrbjörn från Heavy Load.
- Nej det är Plant !
Då infann sig en tystnad på ca 30 sek, vi bara tittade på varandra och sen helt plötsligt rusade den fjärde medlemmen i sällskapet, Stefan Dimle, upp från bordet och lämnade fralla & te till bättre behövande. Vi andra följde efter som skållade råttor. Rusningstid för hårdrocks fans, skivpåsarna fladdrade i vinden. Robban som var på väg till skivbolaget, fick vi veta i efterhand, vände sig om när han fick höra den galopperande buffelhjorden bakom sig. Dimle var först till kvarn och sade den nu mer klassiska kommentaren : Ehh..What a nice surprise to see you here !
Mr.Plant var mycket symaptisk & trevlig. Det var han som undrade om vi kanske ville ta ett kort tillsammans. Ehh..visst. Vi hade konstigt nog ingen tanke på det. Vi bara stod som fån och munnade som guldfiskar, efter många om och men fick vi fram kameran. När han hörde att vi var från Sverige sa han nåt i stilen : Ahh..land of the vikings, it´s cold there. Vi fick oss ett minne för livet.
För övrigt så skall doktorn smörja kråset i afton. Mina spelkumpaner, Eiron & Holmstedt, har haft vänligheten att bjuda mig på Lurbo-Stompers julshow + julbord i Dalasalen. Kanske syns vi bland sillbyttorna...Simma Lugnt..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket möte, med självaste Mr. Plant.
What a whole lotta a love...

Dr.Soda sa...

Ha..ha.. A whole lotta of " platonisk " love var det. Det var surrealistiskt på nå vis. Plötsligt stod han där, livs levande, en av de som gått varma på skivspelaren hemma på Örjansgården. Kul att ha ett kort som minne, nu när man börjar bli nostalgisk på ålderns höst.