måndag 22 december 2008

Mr.Practical Joke...

Nu skall doktorn förtälja en riktigt rolig anekdot om Bjurman den äldre. Hans humor firade stora triumfer under våra gemensama luncher då jag jobbade som galärslav åt Ingo på " Folk mot Rock ". Oftast brukade jag, stommen & bjurman göra gemensam sak på lunchen. Daily News var det vanliga vattenhålet även om Galaxen ( Stora Björn ) ibland fick besök av de tre vise männen. Servitrisernas korta kjolar hade en del i att vi ibland styrde vår kosa dit.

Nåväl denna historia utspelar sig gamla Dailys. På menyn fanns det antagligen det sedvanliga fläsket ( En Flääsk..) och någon annan standardrätt. Men det skulle snart bli ändring på det ! Just vid det tilfället var det tomt i lokalen varvid Ola stegar fram till lunchtavlan och helt sonika suddar ut en av rätterna och tar kritan och fyller i en lite mer obskyr lokalvariant som dagens rätt. Blommig falukorv till lunch mamma, nej bättre upp mitt herrskap. Detta stod att läsa när de nyanlända matgästerna klev in genom dörren..
- Stekt älvgädda i braxrom...
Jag och stommen hade tämligen svårt att lägga band på smilbanden, men vi höll tätt. Personalen märkte nada av tilltaget. De nytillkomna lunchaspiranterna visade en viss skepis.
- Ehh..stekt älvgädda...i braxrom ?! Vad säger du skall vi gå någon annanstans. Och det gjorde dom. Det gjorde de allihop ! Till slut fattade personalen misstanke och kom ut och såg den nyskrivna menyn. BJURMAN ! Ola kan hålla masken bra och gjorde inget medgivande alls.

Någon dag senare fick Ola smaka på sin egen medicin. Han hade beställt en Calzone. När han väl fått in pizzan gick det lite trögt med kniv & gaffel. Nefsat, Niehat eller om det kanske var Hi-hat hade haft den goda smaken att förgylla den inbakade Calzonen med en...DISKTRASA !!

Det var roligare förr när Bjurman var i stan, den saken är biff !

Inga kommentarer: