torsdag 18 december 2008

Rymdbuskis med Lurbo Stompers...

Ja igår afton fick man sig en rejäl dos " rocket-fuel " med rymdbuskis. Länge höll millitärfarserna Svedala i ett kylslaget grepp, 91:an, 47:löken, 33:an Löwenbrau. Men ett paradigmskifte har skett. Och ingen är väl gladare än jag, en av vår tids främsta förespråkare för rymdhumor. Se tidigare blogginlägg..http://beskadroppar.blogspot.com/2008/08/spacebook-en-dejtingcommunity-fr.html samt http://www.watertouch.net/. Känns för övrigt väldigt skönt att länka till sig själv, det borde man göra oftare. Det blir alltid postitiv feedback då.

De som hade den goda smaken att bjuda på denna läckerbit till julbordet var Lurbo-Stompers. Introt till föreställningen var magnifikt ! Byt ut astronojterna på bilden ovan här mot fyra medelålders stjärngossar som istället för att äntra Apollo 11, kliver in i en hemmasnickrad X-15. Det hela projecerades på en stor filmduk . Den klassiska berättarrösten gjorde sitt till och i bakgrunden hörde man de fyra stjärngubbarnas heliumfyllda smurfröster. Som en lokalvariant på Benny Hill, fast på syra. Väl uppe i de blå börjar man värma Mamma Scan och tilllaga julskinkan på sedvanligt vis enligt Nasas alla instruktioner. Samtidigt fylls den tomma scenen med rök...Plötsligt mullrar det till och rymdfarkosten som vi sett på filmduken uppenbarar sig som ett UFO från taket. Till tonerna av Holsts " planeterna", temat från rymdmisteln: 2001, sänks rymdfärjan ner från skyn och ut kliver de fyra vise männen och börjar prata....dalmål !

Lysande helt enkelt, hats off till Lurbo och grabbarna i bandet : Micko, Eiron, Peter och Öjjefeldt.
God mat, trevlig underhållning i en minst sagt mysig atmosfär ( Dalasalen ). Två föreställningar återstår, ta er en rymdpromenad till Falun för på Regementet kan alla höra dig skratta..


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där låter som en föreställning helt i min smak.:-)

Dr.Soda sa...

Jag har inte så mycket övers till julshower i vanliga fall, men denna rymdodyssé var briljant konstruerad. Det är liksom inget man förväntar sig av en lokal revy under ett julbord, överraskningseffekten var total !